Vadslagning – tur eller skicklighet?

Bollen är rund och cup är cup och fotboll är ett spel som spelas under 120 minuter innan Tyskland vinner på straffar. Så hur mycket skicklighet finns det inom vadslagning på sport? Att den som har djup kunskap om de olika lagen, och vet precis allt, kan ha en viss fördel i att förutse vem som vinner är möjligt. Men vadslagning på sport handlar i mycket om att sluta göra fel. De flesta som spelar på idrott är inte objektiva. Det är inte bara så enkelt som att vi satsar på våra favoritlag. När det gäller sport så finns önskningar alltför ofta med i bagaget, som stör våra rationella tankar.

 

Om du vill spela för att vinna, och inte främst för att det är roligt och spännande, så krävs både kunskap om lagen i fråga, och att du kan vara helt objektiv. Den som är bäst på vadslagning om sport skulle kunna sägas vara någon som är ointresserad av sporten i fråga, men vet väldigt mycket om den. Läs hemma- och bortastatistik, och all annan statistik du kommer över. Att bli så kunnig att man verkligen kan tjäna pengar på sportvadslagning är något många drömmer om, men väldigt få lyckas med. Det är dock inte omöjligt, så länge man inte har orealistiska förväntningar.

 

Andra känslosaker som spelbolagen insett lurar oss är att småvinster är tråkigt. De säkraste vaden är ju oftast de som har lägst odds. Men eftersom det är roligare att vinna större, så tenderar vi att undvika de riktiga lågoddsarna. Spelbolagen har insett att många av oss helt enkelt inte vill vinna. Hellre satsa lite osäkert och få möjligheten att vinna stort. Och har vi förlorat några gånger i rad gör vi ofta våghalsiga satsningar för att ”ta igen”, vilket definitivt är helt fel metod. Skickligheten inom sportbetting är inte bara kunskaper om sporten, det är också att ha is i magen. Du kommer att ha dåliga stråk. Spela inte för mer än du har råd med, och bli inte dumdristig. Om du verkligen vet vad du gör kommer det att vända.

 

Så vadslagning på sport har stora drag av skicklighet över sig. Men det är definitivt mycket jobb, och kräver mycket av dig om du verkligen siktar på det. Och så finns ju risken att du inte är så duktig som du tror du är. Då är det definitivt bäst att sluta satsa, och gå tillbaka till att läsa på.